________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/18/2009

ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ FYROM



Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας


Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε στο Φανάρι ο Πρόεδρος της F.Y.R.O.M. Giorge Ivanov, ο οποίος αυτές τις ημέρες πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα που απασχολεί την Εκκλησία των Σκοπίων.

Πάντως η θέση του Πατριαρχείου είναι γνωστή και αμετακίνητη, οτι η λύση του προβλήματος διέρχεται μέσω του Πατριαρχείου της Σερβίας, από το οποίο αποσπάσθηκαν. Αποτελεί βέβαια ενθαρρυντικό γεγονός το ότι τελευταίως άρχισε και πάλι ο διάλογος, που είχε διακοπεί, μεταξύ της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων και του Πατριαρχείου Σερβίας.

Επίσης ο Πρόεδρος, κατά τη διαρκεια της μίας και πλέον ώρας συνάντησης, ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις ανασκαφές και τα ευρήματα σε περιοχή της χώρας του όπου γεννήθηκε ο Αυτοκράτωρ Ιουστινιανός και του πρόσφερε ένα ενσφράγιστο αρχαιολογικό κεραμικό, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης του χάρισε μία Εικόνα του Αγίου Γεωργίου, του οποίου το όνομα φέρει, καθώς και άλλα αναμνηστικά.



Ο Πρόεδρος χαιρέτισε τον Πατριάρχη στα ελληνικά λέγοντας «Καλημέρα» οπότε ο Πατριάρχης τον ρώτησε εάν γνωρίζει τα ελληνικά και εκείνος απάντησε «λίγο».

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος τόνισε ότι μετέφερε στον Πατριάρχη τον σεβασμό των πιστών της χώρας του και του Αρχιεπισκόπου των και ότι τον προσκάλεσε στη 2η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Διάλογο μεταξύ των θρησκειών και των πολιτισμών που θα συνέλθει στην Αχρίδα μεταξύ 6 – 9 Μαίου 2010.

Πριν αναχωρήσει από το Φανάρι, ο Πρόεδρος G. Ivanov προσκύνησε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails