________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/16/2009

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΕΠΙ ΤΟΙΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΟΙΣ


φωτό: Νίκος Μαγγίνας

Την ημέρα των Ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχου, η Πατριαρχική Αυλή υποβάλλει τα σέβη της εις την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα στο Πατριαρχικό Γραφείο. Η καθιερωμένη αυτή τάξη τηρήθηκε και φέτος.

Η Πατριαρχική Αυλή, κληρικοί και λαϊκοί, με επί κεφαλής τον Μ. Πρωτοσύγκελλο Στέφανο, υπέβαλαν τα εόρτια σέβη τους στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Προσεφώνησε τον Πατριάρχη ο Μ. Πρωτοσύγκελλος, ως είθισται, και αντιφώνησε καταλλήλως ο Πατριάρχης.


Στο τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακοίνωσε επισήμως και μέσα σε ευφρόσυνη ατμόσφαιρα την απόφασή του να απονείμει στον Αρχειοφύλακα Οικονόμο π. Νικόλαο Πετροπέλλη το οφφίκιο του Μεγάλου Οικονόμου και να προαγάγει τον Τριτεύοντα διάκονο Ανδρέα Σοφιανόπουλο, εκ Πατρών, σε Δευτερεύοντα. Ο Δευτερεύων π. Ανδρέας, με σπουδές στο Στρασβούργο και ευδόκιμη υπηρεσία στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και στο Φανάρι, είναι και ο Εισηγητής του Πατριάρχου.

Το Φως Φαναρίου εύχεται στον αγαπητό π. Ανδρέα τα κάλλιστα και κράτιστα εν παντί.



2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στον π. Ανδρέα Σοφιανόπουλο, από τους πιο λαμπρούς κληρικούς της πατριαρχικής αυλής! Ευγενής, προσιτός μα συνάμα πολύ υπεύθυνος, όλοι όσοι τον γνωρίζουν έχουν να πουν τα καλύτερα για αυτόν! Άξιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και δεν τους γνωρίζω, εύχομαι και εγώ στους προαχθέντες κληρικούς κάθε καλό και επιτυχία στο έργο τους.
    Θεοδότα Νάντσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails