________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/02/2009

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ


Kείμενο - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Στο φετινό προσκύνημα που πραγματοποίησε στην Καππαδοκία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσεκάλεσε τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο να λαμπρύνει με την παρουσία του την καθιερωμένη μετάβαση στην αγιοτόκο Καππαδοκία.



Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αφού συναντήθηκε με τον πρόεδρο Στεφανόπουλο στο κατάλυμά του, σε ξενοδοχείο στο Προκόπι, μετέβησαν στην παρακείμενη Σινασσό, μαζί με τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ, όπου τελέσθηκε εσπερινός στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης χοροστατούντος του Ρουμάνου Επισκόπου Καμπινάουλ Κυπριανού.


Στο τέλος της ακολουθίας ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρουσία του Πατριάρχου Ρουμανίας και της ακολουθίας του, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του πρώην Προέδρου Κ. Στεφανόπουλου λέγοντας τα εξής:

«Αυτό το προσκύνημά μας το εφετινό το στολίζει με την παρουσία του ο εξοχότατος τέως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο φερώνυμος του Μεγάλου Κωνσταντίνου, εξοχότατος κ. Στεφανόπουλος. Χαιρετίζουμε με ιδιαιτέραν αγάπην, χαράν και τιμήν την παρουσία του εν τω μέσω ημών. Ο κύριος πρόεδρος εμποιεί μεγάλην εντύπωσιν όπου και αν μεταβαίνει, όχι τόσον με την μόρφωσίν του και την εγνωσμένην στωμυλίαν του και ευφράδειάν του, όσον με το ήθος του, την ταπεινοφροσύνην του, την απλότητά του, την καλοσύνη του, την ευγένειάν του. Και με αυτας τας αρετάς του ελάμπρυνε και εκόσμησεν επί δύο πενταετίας τον ύπατον πολιτειακόν θεσμόν της Ελλάδος. Του ευχόμεθα υγείαν και μακροημέρευσιν προς χαράν όλων μας».
Κατόπιν οι δύο Πατριάρχες και ο Πρόεδρος Στεφανόπουλος μετέβησαν σε ιατρικό συνέδριο Ελλήνων ιατρών που πραγματοποιήθηκε στην Νεάπολη, όπου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κήρυξε την έναρξή του με ομιλία που απηύθηνε στους παρισταμένους επιστήμονες.


Ο Πρόεδρος Στεφανόπουλος κληθείς από τους οργανωτές του συνεδρίου να χαιρετίσει τη συνάντηση των επιστημόνων αναφέρθηκε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκφράζοντας τα αισθήματά του για τον Πατριάρχη τονίζοντας ότι πρόκειται για:

«Αισθήματα βαθυτάτου σεβασμού και ειλικρινούς αγάπης την οποία τρέφουμε όλοι προς το πρόσωπό σας. Δεν φανταζόμουν όταν μου κάνατε την ευγενική αυτή πρόσκληση να έλθω στην Καππαδοκία ότι θα μπορούσα να αισθανθώ τόσο βαθύτατα Χριστιανός και Έλληνας, όταν παρακολούθησα σήμερα την σπουδαία ακολουθία του Εσπερινού στην εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου και αισθανθήκαμε όλοι μία ανύψωση της ψυχής μας όταν σας βλέπαμε εσάς παρόντα, να ιερουργεί ο επίσκοπος εκ Ρουμανίας, να έχουμε τον Πατριάρχη της Ρουμανίας παρόντα, θέλω να σας βεβαιώσω πως αισθανθήκαμε πάρα πολύ σημαντικά ως άνθρωποι, ως Χριστιανοί και ως Έλληνες».


1 σχόλιο:

  1. Asxetos to sxolio mou epitrepste mou epi to tragiko gegonos tis xthesinis imeras tou areporikou distiximatos tis Air France, pano apò 200 atoma xasane tin zoh tous. Pistevete oti tha itan to katalilo o oikoumenikos patriarxis na apestili silipitirio tilegrafima se aytin tin periptosh pros ton Mitropolith Gallias k. Emmanuil,na gini trisagios, h genikos na exei kapia silipitiria simetoxh??? Efxaristo therma!!!(tryfonbliantsis@hotmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails