________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/29/2009

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Ρεπορτάζ - φωτό: Νίκος Μαγγίνας

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε χθες στο Φανάρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον ρόλο της Ορθοδοξίας στην εποχή μας, καθώς και περιβαλλοντικά ζητήματα, για τα οποία το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αναπτύσσει πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων όπου γης.
Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο κρητικής καταγωγής Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε: «Πάντοτε με ιδιαίτερη συγκίνηση επισκέπτομαι το Πατριαρχείο και συναντώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος είναι ένας εκλεκτός Ιεράρχης. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε πάντοτε δίπλα στο Πατριαρχείο και νομίζω πως αυτό είναι το καθήκον μας, τόσο ως Έλληνες πολίτες ευαισθητοποιημένοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όσο και ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί».
Στη συνάντηση παρίσταντο ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος Β. Μπορνόβας, ο Διπλωματικός Σύμβουλος Νίκος Μαθιουδάκης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.
Ο Έλληνας υπουργός συμμετείχε στο Διεθνές Ενεργειακό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα «Αναζητώντας κοινή λύση για την Ενεργειακή Ασφάλεια», μετά από πρόσκληση του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Dr. H. Guler.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails