________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/18/2009

ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΔΟΒΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Toυ Νικολάου Μαγγίνα

Ρωμαιοκαθολικοί ιταλοί προσκυνητές, με επικεφαλής ιερείς τους, επισκέφθηκαν σήμερα το Φανάρι και έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Αίθουσα του Θρόνου.

Ο Πατριάρχης καλοσώρισε τους Ιταλούς από την Πάδοβα στο Φανάρι, οι οποίοι πραγματοποίησαν προσκύνημα στην Καππαδοκία και στην Ταρσό της Μ. Ασίας, "στα βήματα του Αποστόλου Παύλου", αφού για τους Καθολικούς "το έτος Παύλου" ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο (άρχισε επισήμως τον Ιούνιο του 2008).

Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στον διάλογο που συνεχίζεται μεταξύ των δύο Εκκλησιών, στην επίσκεψη του Πάπα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το Νοέμβριο του 2006 και στις συναντήσεις που είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Πάπα Βενέδικτο 16ο στην Ιταλία.
Στους Ιταλούς προσκυνητές ο Πατριάρχης διένειμε τα φυλλάδια που έχει εκδώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επιστροφή, από την Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη, των λειψάνων των Αγίων Ιεραρχών Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2004.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails