________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/31/2009

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΗΘΕΝΤΑΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ


φωτό: Νίκος Μαγγίνας

Την περασμένη Κυριακή ετελέσθη στον Πατριαρχικό Ναό Τρισαρχιερατική Θ. Λειτουργία και Μνημόσυνο των κοιμηθέντων Αρχιερέων του Θρόνου κατά την τελευταία τριετία (Απρίλιος 2006 - Μάρτιος 2009).
Μετά την Θ. Λειτουργία στην αίθουσα του θρόνου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ομίλησε για τους κοιμηθέντας Αρχιερείς και συγκεκριμένα για τους: Πισιδίας Μεθόδιο, Κρήτης Τιμόθεο, Γέροντα Εφέσου Χρυσόστομο, Τράλλεων Ισίδωρο, Γέροντα Ηρακλείας Φώτιο, Σκοπέλου Παγκράτιο, Προύσης Διονύσιο, Σηλυβρίας Αιμιλιανό καί πρώην Νεαπόλεως καί Σταυρουπόλεως Διονύσιο.

Ολόκληρη την ομιλία του Πατριάρχου διαβάστε εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Ας είναι αιωνία η μνήμη των αοιδίμων Αρχιερέων του Πανσέπτου Οικουμενικού μας Θρόνου.
    Με την ευκαιρία επιθυμώ να ευχαριστήσω τον ιστολόγο μας-και εκ προσώπου πολλών άλλων,ελπίζω- που με το παρόν ιστολόγιο μας προσφέρει την πολυτιμοτάτη ευκαιρία και την δυνατότητα της αμέσου ενημερώσεως περί των "Εν Φαναρίω".
    Και ως ευκαιρία και δυνατότητα αμέσου ενημερώσεως, αλλά και γονίμου "ιστολογικού" διαλόγου και ανταλλαγής σοβαρών απόψεων,μεστών προσδοκίας, πρέπει να εκληφθεί το εγχείρημα τούτο καθόσον ο Οικουμενικός Θρόνος και ο Σεπτός Αυτού Πρωθιεράρχης και Πρώτος της Ορθοδοξίας, δεν δέονται διαφημίσεως ή υμνολογήσεως, ως ατυχώς συμβαίνει με πολλούς άλλους θεσμούς και πρόσωπα, και τούτο διότι αρκούνται στην κραταιά Σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού και την από αιώνων, μέσω των περιπετειών της ιστορίας και των καθ΄ημέραν Σταυρών και θλίψεων και αγωνιών, επισύστασίν των, την μέριμναν, ήτοι, πασών των Εκκλησιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails