________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/29/2009

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ



Σήμερα το πρωί, τέταρτη Κυριακή των Νηστειών, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, ετελέσθη Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Αθανασίου και συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλοχίου. Κατά την Θ. Λειτουργία ετελέσθη και το Μνημόσυνον υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κατά την τελευταίαν τριετίαν κοιμηθέντων αειμνήστων Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου.

φωτό: Ν. Μαγγίνας

2 σχόλια:

  1. ΑΙΩΝΙΑ ΕΙΗ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΟΙΔΙΜΩΝ ΠΡΟΤΡΙΤΑ ΚΟΙΜΗΘΕΝΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ. ΠΑΡΑΤΗΡΩΝ ΤΙΣ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΙΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΝ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΤΗΡΗΣΙΝ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΣ-ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΝ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΜΟΝΟΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΡΑΒΔΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΤΡΑΝ ΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΤΥΠΙΚΟΝ(Γ.ΒΙΟΛΑΚΗ -ΠΕΡΙ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ-) ΕΝ ΤΗ ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΙΚΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΗΘΕΣ ΔΑΣΟΣ ΤΟ ΕΚ ΧΡΥΣΩΝ(;)ΣΤΕΜΜΑΤΩΝ&ΡΑΒΔΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟΝ ΩΣ ΑΛΛΑΧΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ......ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΑΡΧΙΜΑΔΡΙΤΑΙ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΣΤΗΘΟΥΣ. ΟΠΙΣΘΕΝ ΔΕ ΤΟΥ, ΕΚ ΤΩΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΩΝ, ΠΑΝ/ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΡΧΟΥ Κ.ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΘΕΝΤΩΝ ΚΟΛΛΥΒΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΕΚΟΣΜΗΜΕΝΟΣ ΔΙΑ ΣΕΜΝΟΤΑΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΄Οταν γίνονται τέτοια μνημόσυνα να θυμόμαστε τους μακαριστούς Κρήτης Ευγένιο, Πέτρας Δημήτριο, Ιεραπύτνης και Σητείας Φιλόθεο,Κυδωνίας και Αποκορώνου Νικηφόρο,Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Τίτο,Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Θεόδωρο, Γορτύνης και Αρκαδίας Κύριλλο και άλλους αγίους της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης της πρωτοκόρης του Οικουμενικού Πατριαρχείου αρχιερείς που λάμπρυναν τον Οικουμενικό Θρόνο,στερέωσαν τα Δίκαια του στην Ελληνική Επικράτεια και μάλιστα σε καιρούς χαλεπούς και...να μην τους ξεχνάμε.Προσέφεραν τα πάντα προς πάντας αφιλοκερδώς.Η ευχή τους να μας συνοδεύει μέχρι τον καιρό της εξόδου μας και νάχουμε τη τύχη και τιμή να μας αναμένουν. Εκ Κρήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails