________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/29/2009

ΑΣΚΗΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ



Ρεπορτάζ - φωτό: Νίκος Μαγγίνας

Σήμερα σε όλη την Τουρκία διεξάγονται Δημοτικές Εκλογές. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην περιοχή της Χαλκηδόνος στην Κωνσταντινούπολη. Κατά την προεκλογική περίοδο επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη, όπως πάντα, διάφοροι υποψήφιοι δήμαρχοι με τα επιτελεία τους.

Σε προεκλογικό δείπνο υποψηφίου του κόμματος του Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, στο οποίο παρέστησαν εκατοντάδες προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων και περισσότεροι από σαράντα Ρωμιοί, κοινοτικοί παράγοντες της Ομογένειας, ο Πρωθυπουργός Ερντογάν τόνισε ότι τάσσεται κατά του θρησκευτικού εθνικισμού.

3 σχόλια:

  1. Χμμμ..ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ. Για την ανάπτυξη αυτού του είδους απαιτείται σύμπτωση Έθνους και θρησκείας. Και δυστυχώς αυτή η σύμπτωση είναι επαναλαμβανόμενη στην Τουρκία. Και άρα παύει να είναι σύμπτωση. Μη μας δουλεύει ο κουμπάρος λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΝ ΑΣΚΗΣΙΝ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ Η Α.Θ.Π., Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΔΙΑ ΜΙΑ ΕΙΣΕΤΙ ΦΟΡΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΥΣΙΩΣ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΙΝ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΣ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ΄ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΟΝ ΑΠΟΔΕΙΞΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΙΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΑΥΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο και πάλι μπράβο στον πραγματικά οικουμενικό Οικουμενικό Πατριάρχη! Ο σωστός Ορθόδοξος Χριστιανός είναι και υπεύθυνος πολίτης, όπου κι'αν βρίσκεται!
    Θεοδότα Νάντσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails