________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/29/2009

ΟΙ Δ' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ




O Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε την Παρασκευή 27 Μαρτίου στην Ακολουθία των Δ' Χαιρετισμών στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Συμμετείχαν, ο πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη Νίκος Σιγάλας και πολλοί πιστοί από την Πόλη και προσκυνητές από την Ελλάδα.

φωτό: Νίκος Μαγγίνας

1 σχόλιο:

  1. Και κατά την ακολουθίαν των Χαιρετισμών(τω Μικρώ της Παρασκευής Αποδείπνω συνημμένη) της Υπερμάχου της Πόλεως Στρατηγού και Μητρός του κόσμου, Υπεραγίας Θεοτόκου, τηρείται ακριβέστατα η τάξις εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ. Η Α.Θ.Π., ο Πατριάρχης, χοροστατεί από του παραθρονίου, μετά χαζρανίου και άνευ μανδύου.
    Αντιθέτως λαμπρότητα μεγίστην-κατά την εν Φαναρίω τάξιν- κέκτηται η τέλεσις του Ακαθίστου Ύμνου(Μετά Μικρού ομοίως Αποδείπνου τη Παρασκευή της Ε' των νηστειών εβδομάδος) εν Πατριαρχική και Συνοδική χοροστασία, της Α.Θ.Π. περιβαλλομένης τον μανδύαν και κρατούσης την ποιμαντορικήν ράβδον, των δε περί Αυτήν Αγίων Συνοδικών Αρχιερέων συγχοροστατούντων από των θέσεών των παρά τω Πατριαρχικώ θρόνω. Ακριβέστατα διαλαμβάνονται τα περί της τελέσεως αυτών των ακολουθιών εν τη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία εις το ισχύον Τυπικόν(Γ.Βιολάκη) και δη, εις ειδικόν παράρτημα, τα της τελέσεως του Ακαθίστου Ύμνου αλλά και του όρθρου της Μεγάλης Παρασκευής(Μεγάλη Πέμπτη εσπέρας) κατά τον οποίον η Ακολουθία είναι ομοίως επισημοτάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails